Bourne Legacy, The (2012) **

Bourne-trilogian käsikirjoittaja Tony Gilroy pääsi vihdoin ohjaajan penkille, kun kaksi jälkimmäistä osaa ohjannut Paul Greengrass päätti jättää sarjan taakseen. Uusi, neljäs elokuva on jokseenkin kummallinen – nimihenkilöä esittävä Matt Damon ei ole mukana, vaan elokuva esittelee uuden sankarin ja avaa hieman lisää trilogian esittelemää kuviota, jossa Yhdysvaltain hallituksen tiedusteluprojektit lähtevät käsistä.

Elokuva alkaa intensiivisesti, pitää katsojaa hyvin kiristyvässä otteessaan… ja sitten päästää irti. Keskivaiheilla alkaa loputon takaa-ajo, jonka jälkeen elokuva vain loppuu. Tuntuu siltä, kuin käsikirjoittaja olisi mystisesti lopettanut hommansa puoliväliin.

Jeremy Renner on uusi sankari, jonka suoritusta ilmentää hyvin sana mukiinmenevä. Jos Renner olisi britti, voisi hänet hyvin kuvitella mielikuvituksettomaksi valinnaksi uudeksi James Bondiksi Pierce Brosnanin jälkeen. Mies on jokseenkin hajuton ja mauton, symppis joka hoitaa homman.

Juttu haisee kaikin puolin välityöltä, jonka tarkoitus on lähinnä pitää Bourne-nimi ihmisten mielissä sillä välin, kun mietitään, jatkaisiko Matt Damon kuitenkin vielä uuteen seikkailuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *